top of page

Kattava opas vaikuttajamarkkinointiin

Tässä artikkelissa käsittelemme, kuinka vaikuttajamarkkinointi toimii koko markkinointikanavassa, miten voit ottaa sen käyttöön ja miksi se on tärkeää pitkäaikaisen menestyksen kannalta sosiaalisessa mediassa. Ennen kuin aloitamme, tarkastelemme ensin markkinointikanavan perusperiaatteita.


Sisältö


 

Mikä on markkinointikanava?


Markkinointikanava kuvaa asiakkaan polkua, joka on jaettu eri vaiheisiin. Nämä vaiheet ovat seuraavat:

 • Tietoisuus: Tässä vaiheessa potentiaaliset asiakkaat saavat ensimmäisen kerran tietoa brändistäsi tai tuotteestasi markkinointitoimenpiteidesi ansiosta.

 • Harkinta: Tässä vaiheessa potentiaaliset asiakkaat tutkivat aktiivisesti tarjontaasi ja vertaavat sitä muihin vaihtoehtoihin markkinoilla.

 • Konversio: Tässä vaiheessa potentiaaliset asiakkaat tekevät ostopäätöksen ja suorittavat ostotapahtuman.

 • Puolustus: Kun osto on tehty, tyytyväiset asiakkaat muuttuvat brändisi uskollisiksi kannattajiksi ja alkavat suositella sitä muille suusanallisesti, arvostelujen tai suositusten kautta.


Markkinoijana tehtäväsi on ohjata asiakkaita näiden vaiheiden läpi, tietoisuudesta puolustukseen. On kuitenkin tärkeää huomata, että tämä polku ei ole aina suoraviivainen, ja asiakkaat voivat liittyä polkuun eri vaiheissa.


Mikä on koko kanavan vaikuttajamarkkinointi?


Koko kanavan vaikuttajamarkkinointi viittaa siihen, että käytät sosiaalisen median vaikuttajia jokaisessa markkinointikanavan vaiheessa. Vaikka tämä saattaa kuulostaa suoraviivaiselta, välillä voi olla haastavaa ymmärtää, kuinka vaikuttajat voivat olla avuksi jokaisessa vaiheessa. Brändien on suunniteltava pitkäjänteinen strategia vaikuttajamarkkinointikampanjoilleen. Kun hyödynnät vaikuttajien voimaa koko asiakaspolun ajan, näet kuinka se muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden.Koko kanavan vaikuttajamarkkinoinnin edut


Kun integroit vaikuttajamarkkinoinnin osaksi koko markkinointikanavaasi, huomaat tulosten paranevan. Tässä on syyt siihen:


Brändisi saa kuluttajien luottamuksen jokaisessa vaiheessa: Vaikuttajat ovat erittäin taitavia luomaan luottamusta yleisönsä kanssa. Itse asiassa 61% kuluttajista luottaa enemmän vaikuttajien suosituksiin kuin brändin itse tuottamaan sisältöön, johon luottaa vain 38% kuluttajista. Tämän luottamusta rakentavan elementin sisällyttäminen kampanjoihisi koko markkinointikanavan ajan voi tuottaa jatkuvasti parempia tuloksia.


Voit tavoittaa erittäin kohdennettuja yleisöjä tietoisuuden vaiheessa: Sisällöntuottajat voivat auttaa sinua tavoittamaan erittäin spesifisiä yleisöjä. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää heitä täyttämään markkinointisi aukot ja rakentamaan koko kanavan markkinointistrategian, joka tuottaa tuloksia jokaisessa vaiheessa.


Maksimoi sijoitetun pääoman tuotto (ROI) mittaamalla tuloksia koko kanavan ajan: Kun arvioit tuloksia vaikuttajien avulla toteutetuista kampanjoista jokaisessa vaiheessa, voit käyttää näitä tuloksia ohjaamaan markkinointitoimenpiteitäsi kaikissa markkinointikanavan vaiheissa.


Miten mitata koko kanavan vaikuttajamarkkinoinnin menestystä?


Kun seuraat keskeisiä mittareita, kuten kattavuutta, sitoutumista, konversioprosenttia ja asiakashankintaa, saat arvokasta tietoa vaikuttajamarkkinointikampanjoistasi. Tämän datalähtöisen lähestymistavan avulla voit arvioida sijoitetun pääoman tuottoa (ROI), optimoida markkinointistrategioita ja varmistaa, että yhteistyö vaikuttajien kanssa tuottaa todellisia, konkreettisia tuloksia.Yleiset virheet, joita brändit tekevät vaikuttajamarkkinoinnissa


Vaikka useimmat markkinoijat jo käyttävät vaikuttajia strategioissaan, näemme silti paljon virheitä:


 • Liiallinen keskittyminen markkinointikanavan alkuvaiheeseen: Bränditietoisuuden lisääminen on yleisin tavoite markkinoijille, jotka käyttävät vaikuttajamarkkinointia. Pelkät bränditietoisuuskampanjat eivät kuitenkaan ole riittäviä. Markkinoijien on johdettava kuluttajat tämän vaiheen läpi aina ostotapahtumaan asti.

 • Liika keskittyminen markkinointikanavan loppuvaiheeseen: Brändit voivat keskittyä liikaa ostotapahtumiin. Jotta asiakkaat kuitenkin ryhtyisivät ostamaan, heidän on ensin läpäistävä markkinointikanavan muut vaiheet.

 • Yhteistyö väärän vaikuttajan kanssa: Brändin ja vaikuttajan välinen yhteistyö on oltava aitoa. Vaikuttajan, joka työskentelee kanssasi, tulee aidosti arvostaa tuotettasi tai palveluasi ja olla oikea valinta yhteistyöhön.Vaikuttajamarkkinointi jokaisessa markkinointikanavan vaiheessa


Joten, kuinka voit ottaa käyttöön koko markkinointikanavan kattavan vaikuttajamarkkinointistrategian ja saada sen toimimaan? Käymme läpi jokaisen vaiheen ja selitämme, mitä ne tarkoittavat vaikuttajien avulla toteutettaville kampanjoille.


Vaikuttajamarkkinointi ja bränditietoisuus: Bränditietoisuus on kuluttajan matkan ensimmäinen vaihe. Tässä vaiheessa vaikuttajamarkkinoinnin on tavoitettava laaja yleisö ja luotava vaikuttavia visuaalisia elementtejä.


Vaikuttajamarkkinointi ja brändin harkinta: Harkintavaihe on yksi markkinointikanavan usein aliarvostetuista vaiheista. Tämä on kuitenkin vaihe, jossa kuluttajat tekevät tärkeimmät päätöksensä.


Vaikuttajamarkkinointi ja konversiot: Tämä on vaihe, johon pyrimme ohjaamaan kuluttajat. Tässä vaiheessa vaikuttajien avulla toteutettujen aiempien markkinointitoimenpiteiden ansiosta kuluttajan tekemä päätös on ratkaiseva.


Vaikuttajamarkkinointi ja brändin puolustus: Tämä usein unohdettu vaihe on paikka, jossa voi tapahtua merkittävää kehitystä. Tässä vaiheessa, joka on markkinointikanavan loppupiste, asiakkaat, jotka ovat nyt tehneet ostopäätöksen, alkavat puolustaa brändiäsi ja suositella sitä muille.


Ajattelutavan muutos – yksittäisestä kampanjasta koko kanavan strategiaan


Vaikuttajamarkkinointi ei ole enää irrallinen osa, vaan sen tulee olla keskeinen osa markkinointistrategiaasi koko markkinointikanavan ajan. Joten, mistä aloittaa laajemman strategian suunnittelu? Tässä ovat suosittelemamme askeleet:


 • Määritä tavoitteesi: Aloita määrittelemällä yleiset tavoitteesi ja jaa ne sitten yksittäisiksi suorituskykymittareiksi (KPI) jokaiselle markkinointikanavan vaiheelle.

 • Tunne sopivat vaikuttajat: Yhteistyösuhteiden tulee olla aitoja jokaisella tasolla ja toimia jokaisessa markkinointikanavan vaiheessa.

 • Luo sopiva sisältö: Ymmärrys siitä, millaista sisältöä luoda ja milloin, on avain onnistuneeseen koko kanavan strategiaan.

 • Mittaa ja mukaudu: Kun mittailet tuloksiasi jokaisessa vaiheessa, sinun tulee vertailla näitä tuloksia muihin kampanjoihisi.


 

Varaa 30 minuutin tapaaminen, jos olet valmis erottautumaan kilpailusta.


コメント


bottom of page