top of page

Lyhytvideotuotannon tulevaisuus 2023

Sosiaalisen median maailma kehittyy jatkuvasti ja lyhytmuotoinen sisältö on ollut tämän muutoksen eturintamassa. TikTok, Youtube, Instagram ja Facebook ovat keskittyneet houkuttelemaan käyttäjiä tarjoamalla heille sisällöntuottajien sekä brändien lyhytvideoita, jotka ovat mukaansatempaavia.


Mitä tulevaisuus tuo tullessaan lyhytmuotoiselle sisällölle? Tässä on muutamia trendejä, joita kannattaa pitää silmällä kuluvan vuoden aikana:

  • Enemmän painoarvoa aitoudelle – Kuluttajat eivät pidä mainoksista sekä he huomaavat helposti epäaidolta tuntuvan sisällön. Lyhytvideot, jotka tuntuvat aidolta toimivat paremmin tulevina vuosina.

  • Laajentuminen uusille alustoille - Vaikka TikTok on tällä hetkellä hallitseva toimija lyhytmuotoisessa videosisällössä, voimme odottaa, että Facebookin, Youtuben, LinkedInin ja Instagramin suosio lyhytvideo-alustana kasvaa. Uusia alustoja voi myös syntyy lyhytvideotuotannon ympärille. Alustat voivat olla suunniteltu markkinarakojen ympärille, jotka palvelevat tiettyjä kiinnostuksen kohteita tai väestöjä.

  • Integrointi verkkokauppoihin – Verkkokaupat pystyvät avaamaan uuden myyntikanavan lyhytvideotuotannon avulla. Somessa tulee näkymään mm: tuote-esittelyjä, vinkkejä sekä sisältöä, josta huokuu asiantuntijuus.

  • Personointi ja räätälöinti – Lyhytvideot, jotka ovat personoitu katsojille, menestyvät loistavasti tulevina vuosina. Personoitu sisältö ei ole aina ainoastaan videosisältöä. Personoitu sisältö voi olla myös räätälöityjä AR-filttereitä, joista kohderyhmä innostuu.

Lyhytvideoiden tulevaisuus on kaiken kaikkiaan valoisa. Kun tekniikka kehittyy ja kuluttajien mieltymykset tarkentuvat, voimme odottaa näkevämme entistä innovatiivisempia ja kiinnostavampia lyhytmuotoisia videoita, jotka kiinnittävät huomiomme ja innostavat meitä toimiin. Keskustellaanko lyhytvideotuotannosta? Aaron Vihersola CMO

Aaron.vihersola@vscy.fi +358 44 0330 544

Comments


bottom of page